Olt. Expoziție inedită la Biblioteca Județeană Olt

***Olt. Expoziție inedită la Biblioteca Județeană Olt***
Biblioteca Judeţeană Olt ,,Ion Minulescu” a găzduit săptămâna trecută, joi 13 mai, vernisajul unei inedite expoziţii de pictură semnată de binecunoscutul artist plastic și profesor de grafică, Elena Adriana Vâlcea.
Expoziția, care s-a desfășșurat sub genericul “Sacrul” o definește în totalitate pe Adriana Vâlcea, având în vedere că aceasta este un artist plastic cu o puternică implicare emoţională în lucrările pe care le realizează.
Tablourile grafice aflate pe simezele Bibliotecii Judeţene prezintă simboluri creştine precum cel al îngerilor, cerului, divinităţii şi peştelui. La eveniment au fost prezenţi atât critici de artă, cât şi artişti plastici precum: Cristina Bacicu Botez, critic de artă, artistul plastic Paul Tudor Balş, un public iubitor al operei Adrianei Vâlcea.
Potrivit organizatorilor, lucrările vor fi expuse la sediul Bibliotecii Judeţene Olt „Ion Minulescu” în Salonul Artelor, situat la parterul instituției, în perioada 11 – 28 mai.
Tânăra artistă a debutat într-o serie de expoziții de grup la Arad, Sibiu, Timișoara încă din perioada studiilor la Universitatea de Vest din Timișoara. Înainte de pregătirea universitară, Elena Adriana Vâlcea a expus la Pitești, fiind elevă la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești.
Georgiana Leulescu

Lasă un comentariu