Olt. Sancțiuni de 28.500 lei pentru nerespectarea legii pe timpul nopții

Prefectul Județului Olt, Florin Constantin HOMOREAN, a transmis o circulară tuturor autorităților publice locale prin care a solicitat punerea în aplicare a art. 8 din Ordonanța Militară nr. 2/2020. Astfel, autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice, să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. În urma identificării persoanelor sus menționate, autoritățile administrației publice locale vor transmite Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Olt, săptămânal, lista actualizata și problemele deosebite identificate.

Totodată, Instituția Prefectului – Județul Olt a transmis către toate administrațiile publice locale o informare comunicată de Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației, referitoare la prevederile din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, prin care pot asigura buna desfășurare a ședințelor de consiliu local/județean sau ale comisiilor de specialitate ale acestora, în concordanță cu cerințele actelor normative specifice, emise în perioada stării de urgență, care instituie măsuri menite să restricționeze activitățile care presupun participarea unui număr mai mare de persoane.

 Potrivit comunicatului transmis azi de Prefectura Olt, până la ora 14.00 numărul total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere este de 2122 persoane, din care persoane izolate la domiciliu- 1305, persoane ieșite din autoizolare- 730 și persoane carantinate- 87.

 Aceiași sursă mai arată că persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

,,Vă reamintim că, începând cu data de 23.03.2020, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este restricționată în intervalul orar 22.00-06.00, conform Ordonanței Militare nr. 2/2020.

În acest sens, Inspectoratul de Poliției Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean, au efectuat, luni seara, începând cu orele 22,00, o acțiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, ce a avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2/2020.

Ca urmare a acțiunii desfășurate în data de 23.03.2020, în intervalul orar 22.00-06.00, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 28.500 lei.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Olt, prin patrule mixte sau independente, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor măsurile stabilite de Ordonanța Militară nr. 1/17.03.2020 și Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020, fiind prezenți în stradă peste 400 de polițiști și jandarmi.

În urma activității desfășurate, în ultimele 24 ore, au fost verificate 1150 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu și au fost efectuate 96 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate, privind modul de respectare a interdicției prevăzută de Ordonanța Militară nr. 2/2020.” Se precizează în comunicatul de presă.

Până acum au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei pentru 3 fapte de natură economică privind nerespectarea măsurii de suspendare a activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri.

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, face din nou, apel la ,,persoanele izolate la domiciliu, carantinate sau internate să respecte măsura de interzicere a ieşirii din locaţia în care au fost plasate, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus Covid-19.

Vă rugăm să respectați regulile elementare de conduită și de igienă și să nu părăsiți locuința decât dacă este neapărat necesar.”

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s